SICILIJA / AVIO

May 16, 2017

SICILIJA / AVIO
24.07. - 31.07.2017. / (8 dana – 7 noćenja)
CIJENA OD:1479,00KM

SPECIJALNA PONUDA / DIREKTAN CHARTER LET IZ SARAJEVA
KATANIA – TAORMINA – SIRAKUZA – PALERMO – ETNA
Sicilija je jedinstven prostor sa fascinantnim spojem multikulturalnog stanovništva, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci i Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prekrasnih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vijekova istorije i kulture izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok. Direktnim letom iz Sarajeva imate mogućnost da ljetne dane provedete na ovako jedinstvenom i čarobnom mjestu…

1.dan (24.07.2017.) - SARAJEVO – KATANIA
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Kataniu. Dolazak na aerodrom u Kataniji posle cca 90 minuta leta. Nakon pasoške kontrole slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju do baroknog središta grada. Noćenje.

2. – 7.dan (25.07. – 30.07.2017.) – KATANIA - GIARDINI NAXOS – TAORMINA – ETNA
Smještaj na Siciliji, na bazi 7 noćenja u izabranom hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti… Preporučujemo fakultativne odlaske u Etnu i Taorminu. Vožnja za Etnu, najvišem evropskom vulkanu, do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Razgledanje Taormine i šetnja njenim historijskim centrom uz obilazak znamenitosti. Zatim fakultativni izlet do Sirakuze ili izlet za Palermo. Ne propustite šansu da posjetite sicilijansku prestonicu Palermo. Osjetite kulturno - historijsko bogatstvo grada starog preko 2700. godina. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo (Najveći Teatar), Chiesa di San Domenico (Crkvu svetog Dominika) i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu ili možda laganoj šetnji kraj mora. Nakon slobodnog vremena ne propustite bajkoviti Monreale, gradić sa fascinantnom Katedralom iz normanskog perioda i zlatnim mozaicima koji će vas oduševiti.

8. dan (31.07.2017.) - KATANIA – SARAJEVO
Doručak. Napuštanje smještaja. Slobodno vrijeme za uživanje do transfera na aerodrom. Polijetanje za Sarajevo.
HOTELI/CIJENE:
HOTEL BAY PALACE 4*- MAZARO TAORMINA MARE-ND-( DVOKREVETNA soba)- 1479,00KM cijena po osobi
HOTEL SAN VICENZO 4*- LETOJANI-ND-( DVOKREVETNA soba)- 1549,00KM cijena po osobi
HOTEL SPORTING BAIA 4* - GIARDINI NAXOS-ND-( DVOKREVETNA soba)- 1589,00KM cijena po osobi
HOTEL CAPO DEI GRECI 4*- TAORMINA -ND-( DVOKREVETNA soba)- 1689,00KM cijena po osobi
HOTEL HILTON 5*- RECANATI GIARDINI NAXOS-ND-( DVOKREVETNA soba)- 2139,00KM cijena po osobi
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
Charter let na relaciji Sarajevo– Katania – Sarajevo
7 noćenja u odabranom hotelu, sa odabranom uslugom.
Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma.
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka na Siciliji te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE
Aerodromske takse 175 KM (plaćaju se u agenciji)
Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)
LOKALNA TURISTIČKA TAXA U IZNOSU OD cca 5€ po osobi koja se plaća u gotovini na recepciji hotela!
Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu po osobi
Catering (hranu i piće) tokom leta, s obzirom da se radi o niskobudžetnom charter letu.
HOTELI
Hote Sporting Baia 4* - Giardini Naxos
Lokacija : Hotel Sporting Baia 4* nalazi se na samoj plaži, na glavnom šetalištu u Đardini Naksosu (Giardinni Naxos).
Udaljenost od aerodroma: do 50 km
Smještaj : Svaka soba hotela Sporting Baia posjeduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, mini bar, klima uređaj, balkon (nemaju sve sobe balkon), parking za goste hotela.
Dodatni sadržaj : Hotel Sporting Baia 4* posjeduje restoran, bar, bazen, lift, sef, bastu, internet na svim javnim mjestima ,parking, dvorište i spoljni bazen.
Web: http://www.hotelsportingbaia.com/
Hotel Bay Palace 4* - Mazzaro Taormina Mare
Lokacija: nalazi se u podnožju Taormine u najljepšoj uvali Mazzaro, u blizini plaže. Sa Taorminom je povezan žičarom.
Sadržaji: Hotel posjeduje restoran, bar i otvoreni bazen.
Sobe: Svaka soba posjeduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, balkon i klima uređaj.
Pogodnosti: odličan hotel sa 4*na dobroj lokaciji, blizu Taormine i plaže.
Web: www.baypalacehotel.it
Hotel Capo Dei Greci 4* - Taormina
Lokacija: Hotel se nalazi 500 metara od plaže, smješten između Sant Alessia i Taormine.
Sadržaji: Hotel posjeduje otvoreni bazen I teretanu.
Sobe: Svaka soba posjeduje kupatilo, tuš, TV, telefon, fen, balkon, klimu, mini bar.
Pogodnosti : besplatan Wifi, te pogodnosti za boravak porodica sa djecom.
Web: http://www.hotelcapodeigreci.it/
Hotel San VIcenzo 4* - Letojani
Lokacija:Hotel se nalazi zaljevu Letojani, za goste otvoren 2006. godine. Taormina je udaljena 5 km od hotela dok je aerodrom u Katanji udaljen oko sat vremena vožnje. Prodavnice, marketi i kafići su na pješačkoj udaljenosti od hotela.
Plaža:Od sopstvene pješčane plaže razdvaja ga ulica.
Hotelski sadržaj:Recepcija 24h, lift, lobi/TV sala, menjačnica, restoran, sef, bar, terasa za sunčanje na krovu hotela, korištenje interneta u lobiju , parking i usluge pranja i peglanja veša (uz doplatu).
Sobe:Hotel raspolaže sa ukupno 42 sobe koje sadrže: kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fen za sušenje kose, klima uređaj, SAT/TV, telefon, sef i internet konekciju (uz doplatu).
Usluga:Noćenje sa doručkom Doručak je na bazi švedskog stola.
Napomena:Svojim gostima hotel nudi modernu, udobnu i prijateljsku oazu iz koje lako mogu da istraže očaravajuće ljepote Sicilije. Odlična lokacija odmah preko puta sopstvene plaže čini ga idealnim za sve tipove gostiju. Do Taormine može se lako stići gradskim autobusom.
Kontakt:http://www.hotelsanvincenzo.it/
Hotel Hilton 5* - Recanati Giardini Naxos
Lokacija:Giardini Naxos. Smješten uz pješčanu plažu, 1 km od mjesta Giardini Naxos, 100 m od prvih trgovina i barova, u blizini autobuske stanice, 56 km od zračne luke Catania i 230 km od zračne luke Palermo.
Ponuda:restorani (glavni; talijanski »a la carte«), dva bara; bazen; unutarnji bazen, saune, masaže, turske kupelji, kozmetički tretmani, jacuzzi; fitness; wifi. Ulaz na plažu besplatan, korištenje ležaljki i suncobrana na plaži uz doplatu, na bazenu besplatno. Ručnici za plažu mogući uz doplatu.
Smještaj:Sve sobe posjeduju klima, kupaonica/wc, sušilo za kosu, telefon, sat tv, wifi internet (doplata), sef, mini bar (doplata), balkon.
Usluga: noćenje s doručkom: buffet doručak.
Web:http://www3.hilton.com/…/hilton-giardini-naxos-C…/index.html
VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
ČLAN 4.
“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.
Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.�Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.�Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”
DINAMIK TURS
Tel.049/217-627, 049/217-399
ul.Bosne srebrne 24.
www.dinamikturs.com
www.dinamikturs.blogspot.ba/

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Flickr Images

.