ŠVAJCARSKA

November 09, 2016

LUZERN-CIRIH-WEGISS-MILANO


Cijena putovanja po osobi iznosi: 285KM
Četvrtak- 08.12.2016.
Polazak iz Bijeljine u 17:30h,iz Brčkog u 18:20h iz Doboja u 17:45h iz Modriče u 18:50h.Spajanje putnika u Šamcu.Putovanje kroz Hrvatsku,Sloveniju i Italiju,ka Švajcarskoj.Usputne pauze po potrebi grupe.
Petak-09.12.2016.
U jutarnjim časovima ulazak u Švajcarsku,vožnja do švajcarskog grada Luzerna,koji leži u podnožju planina Pilatus, po predanju poslednje boravište Pontija Pilata i Titlis. Po dolasku, šetnja obalom jezera “Četiri kantona”, razgledanje stare gradske četvrti, prelazak preko poznatog mosta Kapelbrike, najstarijeg pokrivenog drvenog mosta u Evropi, iz 13.vijeka koji je pod zaštitom UNESCO-a., posjeta spomeniku “Umirucem lavu”. Slobodno vrijeme...Po završenoj posjeti Luzernu,odlazak u Weggis,smještaj u hotel.Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u prekrasnom pogledu na lucernsko jezero i planinske vrhove koji ga okružuju.Noćenje.

Subota-10.12.2016.

Doručak. Fakultativni izlet u Cirih. Cirih je najveći švajcarski grad sa 1,3 miliona stanovnika koji leži na obalama rijeka Limat, Šil i Ciriškog jezera i jedan je od gradova sa najvišim i najboljim standardom na svijetu. Panoramski obilazak grada vožnjom kroz prelijepe gradske četvrti na obodima Ciriškog jezera...Šetnja ulicom Banhofštrase, koja je jedna od najelegantijih ulica u Evropi. Pješačko razgledanje trga Lindenhof..Slobodno vrijeme .Povratak u hotel.Noćenje.

Nedjelja-11.12.2016.

Doručak.Napuštanje hotela i polazak ka Italiji.Usputna posjeta Milanu. Razgledanje grada,sa vodičem.Grad mode, grad kulture, grad umjetnosti, grad blještavila – sve je to Milano u jednom. Biser sjeverne Italije i pokrajine Lombardije čak je tri puta kroz istoriju bio građen iz temelja, no to ga nije spriječilo da izraste u najbogatiji talijanski grad, ukrašen ostacima francuske, španjolske i austrijske vladavine. Simbol Milana svakako je Duomo, četvrta najveća katedrala u svijetu sa šiljastim tornjem na vrh kojeg se nalazi zlatna statua Djevice Marije, zaštitnice grada,a tu je i čuvena operska kuća „Scala“koja i dalje njeguje tradicionalnu operu.Po završenoj posjeti,polazak ka BiH.Putovanje kroz Italiju,Sloveniju i Hrvatsku.
Dolazak u BiH u kasnim noćnim satima.

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Flickr Images

.